Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Borş de ciuperci şi peşte cu gutui

Borş de ciuperci şi peşte cu gutui

Un articol de: Corneliu Ciocan - 25 Noiembrie 2011

Ingrediente:

- 300 grame ciuperci,

- un morcov, un pătrunjel,

- o ceapă,

- două linguri de orez,

- un litru şi jumătate de apă,

- o jumătate de litru de borş,

- sare,

- mărar verde.

Se spală legumele, se taie bucăţi sau se dau prin răzătoarea mare. Se pun la fiert cu apă, orez şi jumătate de linguriţă de sare. Separat se spală bine ciupercile, se taie fin, se pun în vasul cu legume şi se fierb la foc domol. Când toate legumele sunt fierte, acriţi cu borşul fiert separat, puneţi o linguriţă de vegeta şi aromaţi borşul de ciuperci cu pătrunjel verde.

 

Peşte cu gutui

Ingrediente:

- 1 kilogram de peşte,

- 3-4 gutui mari,

- 100 ml de ulei,

- o lingură de făină,

- 75 de grame de zahăr,

- o linguriţă de sare,

- 100 ml vermut alb.

Peştele curăţat se taie bucăţi şi se unge cu untdelemn. Se coc într-o tavă de teflon în cuptorul fierbinte. Separat se curăţă gutuile de coajă şi sâmburi şi se taie în felii care se prăjesc în ulei fierbinte. În acelaşi ulei se rumeneşte făina care se stinge apoi cu puţină apă caldă. În acest sos se fierb gutuile, iar când sunt aproape fierte se răstoarnă peste peşte. Totul se stropeşte cu vermut şi se dă tava la cuptor pentru 10-12 minute.

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post