Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Ciorbă de sfeclă şi cartofi

Reţeta de post: Ciorbă de sfeclă şi cartofi

Un articol de: Corneliu Ciocan - 19 Decembrie 2011

Ingrediente:

 

- o sfeclă de 500 de grame,

 

 

- trei cartofi mari,

 

 

- o rădăcină de pătrunjel,

 

 

- doi morcovi mijlocii,

 

 

- un ardei gras,

 

 

- trei roşii,

 

 

- o ceapă mare,

 

 

- verdeaţă.

 

 

Se curăţă sfecla, se taie ca tăiţeii sau se rade prin răzătoarea cu găuri mari şi se pune la foc într-o oală cu apă fierbinte împreună cu doi morcovi întregi, rădăcina de pătrunjel, ceapa tocată mărunt şi ardeiul tăiat fâşii. Când zarzavatul şi sfecla sunt aproape fierte se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în felii subţiri şi roşiile tocate, curăţate de pieliţă şi de seminţe. Se adaugă verdeaţa tocată şi sarea. Se lasă să mai dea câteva clocote. Dacă vrem ca ciorba să aibă o culoare frumoasă, roşie, când ciorba este gata, dăm oala deoparte şi după ce s-a răcorit puţin punem sfeclă rasă (crudă) într-o strecurătoare şi o cufundăm în oală, astfel încât să fie acoperită de zeamă caldă. Se ţine acolo cam zece minute, până iese culoarea din sfeclă şi ciorba se înroşeşte, apoi se scoate strecurătoarea cu sfecla. Se serveşte caldă sau rece şi se presară cu verdeaţă tocată.

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post