Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Ciuperci cu roşii

Reţeta de post: Ciuperci cu roşii

Un articol de: Corneliu Ciocan - 07 Decembrie 2011

Ingrediente: 500 de grame de ciuperci, o ceapă mare, 4-5 roşii, o jumătate de pahar cu untdelemn, o lămâie, pătrunjel şi mărar verde, sare, piper.

Se aleg ciuperci tinere, proaspete, cărnoase. Se curăţă şi se spală de mai multe ori în apă rece. Se taie felii fine şi se pun într-un castron de porţelan. Apoi se stropesc cu zeamă de lămâie. Separat în alt vas de inox se înfierbântă untdelemnul la foc mic. Se adaugă ceapa tocată fin. Când aceasta este aurie se adaugă ciupercile şi se lasă la foc domol. Se amestecă să nu se prindă ciupercile de fundul vasului. Roşiile se adaugă după un sfert de oră după ce au fost spălate, decojite, curăţate de seminţe şi tăiate în felii subţiri. Se adaugă sare după gust, un praf de piper măcinat, pătrunjel verde tocat fin şi o cană cu apă. După primele clocote vasul se dă la cuptor, la foc mic, pentru ca să se lege sosul. Se serveşte, presărată cu mărar tocat, cu mămăliguţă caldă.

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post