Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Reţeta de post: Ghiveci de crap
Ingrediente:
- un crap de un kilogram;
- trei linguri de untdelemn;
- o ceapă;
- un morcov;
- un pătrunjel;
- o ţelină;
- două linguri de bulion sau patru roşii;
- 150 de grame de mazăre;
- 150 de grame de fasole verde;
- şase boabe de piper;
- sare.
Peştele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi, se dă cu sare şi se lasă să stea până se pregăteşte zarzavatul. Ceapa tăiată se prăjeşte în ulei fierbinte. Morcovul, ţelina şi pătrunjelul se taie felii sau cubuleţe şi se adaugă atunci când se îngălbeneşte ceapa. Când acestea încep să se înmoaie se adaugă în cratiţă bulionul îndoit cu apă sau roşiile decojite şi fără seminţe. Apoi se pun mazărea şi fasolea verde, alături de câteva boabe de piper. Când sunt aproape fierte, se pun bucăţile de peşte şi două linguri de untdelemn. Se bagă la cuptor în vas acoperit şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Mâncarea trebuie să fie scăzută, dar dacă ni se pare însă că scade prea tare şi peştele nu este încă gata, se mai adaugă puţină apă. Se serveşte rece, cu pătrunjel tocat fin deasupra.