Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Papricaş de ciuperci

Reţeta de post: Papricaş de ciuperci

Un articol de: Corneliu Ciocan - 21 Noiembrie 2011

Ingrediente: un kilogram de ciuperci, două roşii, două cepe, boia de ardei (dulce şi iute) după gust, două linguri de făină de grâu, 50 de grame de margarină sau untdelemn, 50 ml de vin şi sare.

Se aleg ciuperci de cultură, mai mici, se curăţă şi se înăbuşă cu puţină sare într-o cratiţă cu capac. Se pune apă doar dacă este nevoie. Se adaugă roşiile decojite şi tocate, curăţate de seminţe. Se mai pune puţină apă şi se fierb la foc mic. Ceapa, dată prin răzătoare sau tăiată foarte fin, se căleşte separat. Se adaugă boia de ardei şi sare. Se adaugă puţină apă şi se lasă până când ceapa se înmoaie foarte bine. Sosul de ceapă cu boia se toarnă în cratiţa cu ciuperci. În alt vas se căleşte făina în margarină sau untdelemn şi până începe să se rumenească se adaugă puţină zeamă din cratiţa cu ciuperci.

Se amestecă bine pentru ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se mai toarnă puţină zeamă şi se lasă la fiert, la foc mic până se îngroaşă sosul. Acesta se toarnă apoi peste ciuperci.

Se adaugă vinul şi se amestecă uşor până se omogenizează.

Se serveşte cu mămăliguţă caldă sau cu găluşte de făină.

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post