Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Pilaf cu ciuperci

Reţeta de post: Pilaf cu ciuperci

Un articol de: Corneliu Ciocan - 15 Noiembrie 2011

Din reţetele culese de către doamna Smaranda Sburlan pentru zilele de post am ales pilaful cu ciuperci, cel care amestecă miresmele orientului cu gustul deosebit al ciupercilor din pădurile româneşti. Cantităţile necesare sunt: o jumătate de kilogram de ghebe, hribi sau chiar ciuperci de cultură, 2 cepe, 4-5 roşii mari, 2-3 ardei graşi, un pahar cu orez, 3 pahare cu apă, o ceaşcă de ulei, sare.

Modul de preparare: Se aleg ciupercile cele mai frumoase, foarte tinere şi proaspete. Se spală în apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Se înăbuşă în ulei împreună cu ceapa tăiată fin. Când acestea s-au aurit puţin se adaugă ardeii graşi tăiaţi rondele, apoi orezul spălat în câteva ape. Preferabil apă rece. Roşiile se decojesc, se taie felii mai mari şi se adaugă peste orez. După câteva minute turnaţi în vas 3 pahare de apă. Se potriveşte după gust cu sare şi piper. Se dă la cuptor la foc domol. Se lasă preparatul să fiarbă 30-35 de minute şi apoi se aduce la masă presărat cu pătrunjel şi mărar proaspăt tocat.

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post