Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Supă de cartofi

Reţeta de post: Supă de cartofi

Un articol de: Corneliu Ciocan - 06 Decembrie 2011

Ingrediente: 1 kg de cartofi, două cepe, o ţelină, doi morcovi, cinci roşii (sau trei linguri de pastă de tomate), pătrunjel, sare, piper, o lingură de ulei.

Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, se presară cu sare şi se lasă deoparte cât se pregătesc celelalte legume. Morcovii se curăţă şi se taie rondele, iar ţelina se taie fâşii şi apoi cubuleţe. Cartofii curăţaţi se taie în cuburi mari şi se lasă în apă rece. Se înăbuşă ceapa cu morcovii şi ţelina în puţină apă. Legumele se călesc puţin şi abia apoi se adaugă apa. După ce legumele s-au călit se adaugă cartofii şi doi litri şi jumătate de apă. După ce au fiert cartofii se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, tăiate cubuleţe (sau se dizolvă pasta de tomate în puţină apă călduţă). După gust, sare şi piper, la sfârşit pătrunjel.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post