Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Supă de chimen şi praz cu măsline

Supă de chimen şi praz cu măsline

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Corneliu Ciocan - 29 Noiembrie 2011

Ingrediente:

- două linguri de chimen,

- doi morcovi,

- o rădăcină de pătrunjel,

- un păstârnac,

- un cartof,

- 100 ml de ulei,

- o lingură de făină,

- doi litri de apă,

- sare.

Zarzavatul curăţat se pune la fiert cu apă. Când este bine pătruns se strecoară zeama. În ulei încălzit se pune făina şi se adaugă chimenul uşor pisat. Se amestecă bine pe foc. Se adaugă două trei linguri de supă şi după ce clocoteşte se răstoarnă în oală. Se mai lasă la fiert 15-20 de minute la foc potrivit. Se adaugă sare şi se serveşte la masă cu crutoane de pâine prăjită.

 

Praz cu măsline

Ingrediente:

- două legături de praz,

- 100 de grame de măsline,

- o lingură de pastă de bulion,

- două sau trei felii de lămâie,

- o linguriţă de zahăr,

- 100 ml de ulei,

- sare.

Se curăţă şi se taie prazul (partea albă) în bucăţi de 5-6 centimetri lungime. Bucăţile se rumenesc în ulei. Se aşază apoi într-o cratiţă. Se adaugă măslinele opărite, feliile de lămâie, bulionul desfăcut cu puţină apă, sarea şi zahărul caramelizat. Se acoperă cu apă şi se fierbe până se înmoaie prazul.

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post