Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Vinete umplute cu orez

Reţeta de post: Vinete umplute cu orez

Un articol de: Corneliu Ciocan - 20 Decembrie 2011

Ingrediente: şase vinete mijlocii, o jumătate de ceaşcă de orez, cinci sute de grame de roşii, o ceapă, un căţel de usturoi, o linguriţă de zahăr, sare, piper, două linguri de untdelemn, o lingură de pesmet.

 

Se aleg vinetele potrivit de mari. După ce s-a tăiat capătul dinspre coadă se taie vinetele în două pe lungime. Se pun în apă clocotită şi se ţin un sfert de oră-douăzeci de minute. Se scot, se sărează şi se aşază pe un fund de lemn, deasupra punându-se un alt fund mai greu. Se ţin aşa o jumătate de oră să se scurgă. Se prăjeşte o ceapă tocată mărunt cu o lingură de untdelemn. Se adaugă roşiile tăiate bucăţi, usturoiul, zahărul, sarea şi piperul. Se lasă totul să fiarbă până se face un sos gros, bine scăzut. Se trece prin sită. Se fierbe în apă o jumătate de ceaşcă de orez. Se scobesc jumătăţile de vinete, se toacă miezul, se amestecă cu orezul scurs de apă şi cu o parte din sos. Se unge cu untdelemn o formă termorezistentă şi se aşază vinetele. Cu o lingură se pune umplutura în fiecare. Se presară cu pesmet şi se dau la cuptor la foc potrivit. Când sunt gata, se toarnă împrejur sosul de roşii rămas.

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post