Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Și sarea poate favoriza diabetul

Și sarea poate favoriza diabetul

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 16 Noiembrie 2023

Este cunoscut faptul că persoanele predispuse la diabet de tip 2 trebuie să evite consumul de zahăr, însă un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Tulane, din New Orleans, publicat în revista clinicii newyorkeze Mayo, sugerează că și excesul de sare, pe lângă riscul cunoscut de boli cardiovasculare, crește riscul de diabet cu aproape 40%. Deși nu se cunoaște încă mecanismul prin care sarea ar favoriza declanșarea diabetului, coordonatorul studiului, dr. Lu Qi, crede că sarea îi stimulează pe oameni să consume porții mai mari. Acest lucru implică apariția unor factori de risc cum sunt obezitatea și inflamațiile, fiind evidențiată existența unei legături între consumul frecvent de sare și predispo­ziția la îngrășare. (I. N.)

Citeşte mai multe despre:   diabet