Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Și sarea poate favoriza diabetul
Este cunoscut faptul că persoanele predispuse la diabet de tip 2 trebuie să evite consumul de zahăr, însă un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Tulane, din New Orleans, publicat în revista clinicii newyorkeze Mayo, sugerează că și excesul de sare, pe lângă riscul cunoscut de boli cardiovasculare, crește riscul de diabet cu aproape 40%. Deși nu se cunoaște încă mecanismul prin care sarea ar favoriza declanșarea diabetului, coordonatorul studiului, dr. Lu Qi, crede că sarea îi stimulează pe oameni să consume porții mai mari. Acest lucru implică apariția unor factori de risc cum sunt obezitatea și inflamațiile, fiind evidențiată existența unei legături între consumul frecvent de sare și predispoziția la îngrășare. (I. N.)