Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Siropul de arţar, un antioxidant natural

Siropul de arţar, un antioxidant natural

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 07 Aprilie 2011

Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că siropul de arţar, o adevărată instituţie în Canada, are proprietăţi anti-inflamatoare şi anti-oxidante asemănătoare cu cele ale afinelor, ceaiului verde şi altor "superalimente" de acest fel. Astfel, polifenolii din suc ar putea contribui la menţinerea nivelului de zahăr din sângele diabeticilor, prin inhibarea

enzimelor implicate, adaugă cercetătorul. Oamenii de ştiinţă, care au studiat siropul de arţar de Quebec, au identificat 54 de elemente binefăcătoare, dintre care cinci total necunoscute. Unul dintre ele a fost botezat quebecol, în cinstea provinciei canadiene francofone, cel mai mare producător mondial al acestui sirop. Noile molecule descoperite le oferă chimiştilor posibilitatea să creeze noi remedii împotriva altor boli.