Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Stresul, cauza alimentaţiei de tip fast-food

Stresul, cauza alimentaţiei de tip fast-food

Data: 10 Mai 2011

Potrivit unui studiu al specialiştilor britanici, pofta pentru alimentele de tip fast-food sau pentru cele foarte dulci, în locul celor sănătoase, ca fructele şi legumele, au mai multe cauze, printre care stresul sau nefericirea şi, uneori, nevoia efectivă pentru un anumit tip de mâncare. Aceştia susţin că, atunci când suntem stresaţi, ne atrag alimentele cu o valoare energetică mai mare, precum prăjiturile şi alte dulciuri, stresul relevând că nu mai avem energie. Pofta pentru un anumit aliment este asociată cu mai multe substanţe din creier. "Dopamina funcţionează în tandem cu alte substanţe din creier, numite opioide, care ne dau stări de bucurie şi plăcere. Combinarea acestor doi factori determină creierul să asocieze anumite activităţi cu plăcerea şi să ne îndemne să le practicăm iar şi iar", explică doctorul Leigh Gibson, lector în biopsihologie la Universitatea Roehampton. (Otilia Bălinişteanu)