Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Cafeaua la capsulă, toxică faţă de cea preparată normal

Cafeaua la capsulă, toxică faţă de cea preparată normal

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Știri
Data: 19 Aprilie 2011

Potrivit unui studiu spaniol realizat recent, cafeaua făcută la aparatele espresso şi îndeosebi cafeaua la capsule ar fi mai toxică decât cea măcinată, pentru că ar conţine mai mult furan, compus toxic şi potenţial cancerigen. Practice şi rapide, maşinile de cafea espresso înregistrează astăzi un succes tot mai mare în rândul consumatorilor. Se pare însă că nu se ştie totul despre cafeaua care iese din aceste aparate. Cercetători de la Universitatea din Barcelona au comparat compoziţia diferitelor tipuri de cafele şi îndeosebi conţinutul de furan. Au descoperit că licoarea neagră făcută din capsule conţine mai mult furan decât cafeaua normală sau decafeinizată. Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat că, indiferent de tipul de cafea, concentraţiile de furan nu depăşesc limitele considerate sigure pentru sănătate. Ca să depăşească valorile admise, o persoană ar trebui să bea cel puţin 20 de ceşti de cafea la capsulă sau 30 de cafele espresso pe zi, cantităţi estimate luând în considerare o ceaşcă de 40 ml pentru un consumator de 70 kg.