La Catedrala Mitropolitană din Cluj‑Napoca, în Duminica Sfintelor Paști, 5 mai, de la ora 0:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,
Produse tradiţionale în Timiș
Judeţul Timiş are brevetate doar cinci produse alimentare tradiţionale, cu toate că numărul celor care produc în gospodăriile proprii astfel de alimente este mult mai mare, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei pentru Agricultură Timiş, dr. Doru Petanec. „La produse agroalimentare tradiţionale brevetate nu stăm foarte bine. Sunt trei persoane pe lactate-brânzeturi de oaie şi două pe pâine, care au şi cozonacul de Moşniţa. Avem însă zeci de producători care şi-au manifestat intenţia de obţinere a mărcii de produs tradiţional, dar nu şi-au finalizat dosarul”, afirmă Petanec. Potrivit acestuia, pentru ca un produs să fie considerat tradiţional este necesară o capacitate de producţie care, pe o perioadă de 365 de zile, să dea 150 de kg/produs, dar nu mai mult de 400 kg de produse/zi.