Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Produse tradiţionale în Timiș

Produse tradiţionale în Timiș

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 26 Martie 2018

Judeţul Timiş are brevetate doar cinci produse alimentare tradiţionale, cu toate că numărul celor care produc în gospodăriile proprii astfel de alimente este mult mai mare, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei pentru Agricultură Timiş, dr. Doru Petanec. „La produse agroalimentare tradiţionale brevetate nu stăm foarte bine. Sunt trei persoane pe lactate-brânzeturi de oaie şi două pe pâine, care au şi cozonacul de Moşniţa. Avem însă zeci de producători care şi-au manifestat intenţia de obţinere a mărcii de produs tradiţional, dar nu şi-au finalizat dosarul”, afirmă Petanec. Potrivit acestuia, pentru ca un produs să fie considerat tradiţional este necesară o capacitate de producţie care, pe o perioadă de 365 de zile, să dea 150 de kg/produs, dar nu mai mult de 400 kg de produse/zi.