Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Târgul de Ţară în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului

Târgul de Ţară în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului

Un articol de: Oana Rusu - 20 Septembrie 2012

Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi din nou gazda Târgului de Ţară pe 22-23 septembrie, eveniment care îşi propune în mod consecvent să valorifice componente ale tezaurului alimentar tradiţional prin demonstraţii practice şi expoziţii culinare cu vânzare. Elemente de artă culinară românească, reprezentative pentru subzonele etnografice ale judeţului Sibiu şi ale judeţelor Braşov şi Alba, vor fi prezente la Târgul de Ţară. Astfel, vor fi prezentate sortimente de brânză de la producători certificaţi din Şura Mare şi Răşinari, produse din carne de la Tălmăcel şi Sibiu, pâine românească preparată în casă, faimoasa plăcintă de Turnu, hencleş după reţetele renumite ale saşilor agniţeni, turtă dulce, zacuscă şi gemuri preparate în comunităţile de pe valea Hârtibaciului, miere, sucuri de fructe de pădure şi, deopotrivă, tradiţionala ţuică de Sălaj, aşa cum a arătat muzeograful Lucian Robu.