Ce nutrimente sunt indispensabile sănătăţii

Data: 20 Noiembrie 2011

Printre cele mai importante nutrimente din alimentaţia femeilor se numără: acidul folic, calciul, fierul, acizii Omega 3, vitamina D, magneziul şi vitamina C. Acidul folic apare în mod natural în nuci, legume, spanac, gulii şi alte legume cu frunze, de culoare verde închis, dar şi în pâinea îmbogăţită, paste şi cereale şi în multivitamine. Vitamina C este disponibilă în fructe, legume proaspete şi sucuri. Cele mai bogate alimente în vitamina C sunt: ardeiul gras, pătrunjelul, papaya, broccoli şi lămâia. În dietă, bogate în fier sunt: carnea de vită, porc, pasăre şi peşte, dar şi legumele care au culoarea verde închis. Cele mai bune surse de omega 3 sunt somonul, hamsiile şi heringul. Vitamina D se găseşte în peştele gras, precum somonul, şi multe produse lactate, iar cele mai bune surse de magneziu sunt legumele verzi, fructele de mare, carnea, nucile, fasolea, produsele lactate, cartofii şi bananele.