Consumată cu moderaţie, ciocolata scade riscul de boli cardiace

Data: 01 Aprilie 2010

Un studiu medical german, citat de AFP, arată că puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace. În cadrul studiului, publicat de "European Heart Journal", au fost urmăriţi medical, timp de aproape un deceniu, 19.357 de adulţi, ţinându-se seama de modul lor de viaţă. Cei care mâncau cel mai mult (în medie 7,5 g/zi sau un pătrăţel dintr-o tabletă de 100 g) aveau o presiune a sângelui mai scăzută şi un risc mai mic cu 39% de a suferi un atac cardiac (infarct) sau cerebral. Cercetătorii au mai întrebat o subgrupă de 1.568 de participanţi la studiu ce fel de ciocolată consumă, iar rezultatul a fost că 57% mâncau ciocolată cu lapte, 24%, neagră şi 2%, albă. Efectul benefic asupra presiunii arteriale şi sănătăţii inimii s-ar datora, susţin cercetătorii, flavanolilor din cacao, elemente pe care le are mai ales ciocolata neagră. Totuşi, cu toate aceste efecte benefice, o singură tabletă de 100 g de ciocolată neagră înseamnă cam 500 de calorii.