Revista presei
Digi 24 continuă relatările despre redeschiderea bisericilor: „Primele slujbe cu participarea credincioșilor au avut loc duminică, după două luni de pauză. Chiar dacă ușile bisericilor au rămas închise și după expirarea stării de urgență, credincioșii au putut participa la slujbă în curtea bisericii. Iar pentru asta, au respectat câteva reguli, printre care să păstreze o distanță de 2 metri unul față de celălalt și să poarte mască. Clopotele de pe Dealul Mitropoliei au răsunat duminică în prezența credincioșilor veniți să asiste la slujbă, după două luni de pauză. Unii au venit îmbrăcați în port popular, alții au venit cu steaguri ale României în mână. «M‑am stăpânit să nu plâng, pentru că efectiv creștinul trăiește și se hrănește cu slujba de la biserică atunci când participă efectiv, nu în fața televizorului. Acolo ești spectator, aici participi efectiv», spune o femeie. «Nu se compară o slujbă făcută și ținută pe viu, în fața preotului, a altarului, și cea văzută la televizor», spune un bărbat. «Am simțit lipsa foarte, foarte mult. Și ieri am fost la Sfântul Nectarie și azi am fost și am stat cât am putut», mărturisește o altă enoriașă”.
Imagini emoționante a prezentat și PRO TV: „Bisericile se adaptează vremurilor și își primesc într‑un mod inedit credincioșii care au venit la prima slujbă permisă după încetarea stării de urgență. Sute de băimăreni s‑au strâns la Liturghia oficiată duminică în fața Catedralei Episcopale. Oamenii au păstrat distanța socială, fiecare credincios stând pe câte o floare desenată pe asfalt”.
Agerpres, Știri pe surse și altele anunță, citând Basilica.ro, că moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Dimitrie cel Nou nu vor fi scoase, anul acesta, spre închinare credincioşilor de hramul istoric al Catedralei Patriarhale, care va fi sărbătorit joi. Potrivit sursei citate, locaşul de cult va fi deschis celor care vor să se roage şi să aducă cinstire sfintelor moaşte, respectând normele în vigoare. Slujbele de hram vor fi oficiate în aer liber, în „Baldachinul Sfinţilor” din apropierea locaşului de cult.