Revista presei
Prin Întruparea Domnului nostru Iisus Hristos și propovăduirea Evangheliei Sale, „Dumnezeu cheamă lumea la maturitate duhovnicească: lepădându-se de egoism, [oamenii] să fie gata să ia crucea Domnului, care înseamnă lupta cu păcatul, lupta cu patimile”, a spus PS Părinte Ieronim Sinaitul duminică, la sfințirea Altarului de vară al Parohiei Ghermănești din județul Ilfov, citat de Știri pe surse. Ierarhul a îndemnat credincioșii: „Să ne luăm crucea - și a necazurilor, suferințelor și greutăților, dar să luăm și crucea aceea a eforturilor spirituale de a fi mai buni, crucea de a renunța la dragostea de sine fără de măsură, care se numește egoism”. „Această cruce să o ducem în deplină armonie cu Dumnezeu, nu răzvrătindu-ne: «De ce trebuie să sufăr eu asta sau cealaltă?» Toate au o rânduială, o rațiune în viața noastră”, a mai precizat ierarhul.
Claude Delangle, cel mai căutat profesor de saxofon din lume, a fost hirotonit preot duminică, pe seama Parohiei Ortodoxe Românești „Sfântul Gherman și Sfântul Clodoald” din Louveciennes, Franța, consemnează același site. Părintele Delangle, profesor de conservator și unul dintre cei mai buni saxofoniști din lume, „a răspuns «Da» chemării la preoție petrecute în mitropolia noastră în această duminică. Axios!”, a scris pe Facebook părintele Răzvan Ionescu, de la Parohia Românească „Sfânta Parascheva şi Sfânta Genoveva” din Paris. Pr. Claude Delangle a evoluat ca solist cu prestigioase orchestre, a obținut mai multe premii ale Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris și a fost numit profesor la această instituție în 1988, unde a creat cea mai prestigioasă școală de saxofon din lume.
Obiectiv Vocea Brăilei scrie despre întâlnirea anuală a celor 100 de profesori de religie din Brăila, în sala „Sfântul Ioan Evanghelistul” a Așezământului social-filantropic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”. La eveniment au participat IPS Părinte Arhiepiscop Casian și prof. Elena Cocîrlea. Ierarhul Dunării de Jos a susținut o reflecție teologică cu privire la formarea și lucrarea misionară a profesorului de religie. Temele abordate la întâlnire au vizat o scurtă analiză retrospectivă a activității desfășurate în anul școlar 2020-2021 și proiectarea activităților pentru anul școlar 2021-2022 privind relația dintre Familie, Școală și Biserică, prioritățile privind ora de religie, precum și implicarea profesorilor de religie în parteneriatele educaționale dintre parohii și școli/licee și programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod și a legislației civile în domeniu.