Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Pagina copiilor Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Pagina copiilor
Data: 20 August 2011

Prăjitură cu mere

Avem nevoie de:

1 kg de mere

2 căni de făină

o cană de zahăr

o cană de lapte

1 pahar de ulei

3 ouă

1 plic praf de copt

1 plic zahăr vanilinat

coaja şi zeama de la o lămâie

o lingură scorţişoară

Cum procedăm:

1. Curăţăm merele de coajă şi le dăm pe răzătoarea mare. Pe măsură ce le radem, este bine să stoarcem lămâie peste ele pentru a evita oxidarea.

2. Le punem la călit într-o cratiţă mai mare cu două linguri de zahăr şi o lingură de scorţişoară. Ţinem merele pe foc aproximativ 15 minute, timp în care amestecăm des pentru a nu se lipi. Apoi le lăsăm să se răcească.

În acest timp facem compoziţia.

3. Într-un vas punem o cană de lapte, o cană de zahăr şi le amestecăm bine cu mixerul.

4. După aceea adăugăm cele 3 ouă şi paharul cu ulei, amestecând din nou.

5. Adăugăm şi plicul de zahăr vanilinat, pe cel de praf de copt şi coaja rasă de la o lămâie.

6. Începem să adăugăm făina în ploaie, ca să nu se formeze cocoloaşe. Pentru ca aluatul să iasă pufos, compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni mai groase, şi nu să fie tare.

7. Aşezăm în tavă hârtie de copt (sau ungem cu ulei şi tapetăm cu făină) şi turnăm 3/4 din compoziţie, apoi punem merele şi restul de compoziţie.

8. Dăm la cuptor la foc potrivit pentru 25-30 de minute.

9. După ce scoatem prăjitura din cuptor, presărăm zahăr pudră deasupra ei.prăjitura din cuptor, presărăm zahăr pudră deasupra ei.