Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Prăjitură cu mere
Prăjitură cu mere
Avem nevoie de: 1 kg de mere 2 căni de făină o cană de zahăr o cană de lapte 1 pahar de ulei 3 ouă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilinat coaja şi zeama de la o lămâie o lingură scorţişoară Cum procedăm: 1. Curăţăm merele de coajă şi le dăm pe răzătoarea mare. Pe măsură ce le radem, este bine să stoarcem lămâie peste ele pentru a evita oxidarea. 2. Le punem la călit într-o cratiţă mai mare cu două linguri de zahăr şi o lingură de scorţişoară. Ţinem merele pe foc aproximativ 15 minute, timp în care amestecăm des pentru a nu se lipi. Apoi le lăsăm să se răcească. În acest timp facem compoziţia. 3. Într-un vas punem o cană de lapte, o cană de zahăr şi le amestecăm bine cu mixerul. 4. După aceea adăugăm cele 3 ouă şi paharul cu ulei, amestecând din nou. 5. Adăugăm şi plicul de zahăr vanilinat, pe cel de praf de copt şi coaja rasă de la o lămâie. 6. Începem să adăugăm făina în ploaie, ca să nu se formeze cocoloaşe. Pentru ca aluatul să iasă pufos, compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni mai groase, şi nu să fie tare. 7. Aşezăm în tavă hârtie de copt (sau ungem cu ulei şi tapetăm cu făină) şi turnăm 3/4 din compoziţie, apoi punem merele şi restul de compoziţie. 8. Dăm la cuptor la foc potrivit pentru 25-30 de minute. 9. După ce scoatem prăjitura din cuptor, presărăm zahăr pudră deasupra ei.prăjitura din cuptor, presărăm zahăr pudră deasupra ei.