„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
100 de copii din Timiș au vizitat Mănăstirea Timișeni-Șag
Odată cu sosirea primăverii, mai mulți copii de la centrele de plasament și de la școlile speciale din județul Timiș au vizitat, la sfârșitul săptămânii trecute, Mănăstirea Timișeni-Șag, una dintre cele mai reprezentative așezări monahale a Arhiepiscopiei Timișoarei. Peste 100 de copii și tineri de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș, de la Centrul de plasament pentru copii Recaș și Centrul de reeducare a minorilor din Buziaș, împreună cu educatorii, profesorii și asistenții sociali, au participat, în biserica mare a mănăstirii, cu hramurile „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”, la o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu, oficiată de arhim. Simeon Stana, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei.
La finalul slujbei, părintele Teofil Bradea a adresat copiilor un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre valoarea facerii de bine, ca roadă a Duhului Sfânt, într-o lume tot mai indolentă, subliniind, totodată, că această făptuire nu poate izvorî decât numai dintr-o inimă bună și iubitoare, pentru că însușirea de a face bine nu este altceva decât dragostea în acțiune. Nu în ultimul rând, părintele Bradea i-a îndemnat pe copii să mențină flacăra credinței mereu aprinsă, indiferent de obstacolele vieții. După ce au fost citite mai multe fragmente scripturistice şi interpretate frumoase cântări religioase, toți copiii au fost invitați de maicile așezământului monahal la masă. În semn de solidaritate, tinerii pelerini au primit din partea ostenitoarelor mănăstirii iconițe și obiecte bisericești.
În Arhiepiscopia Timișoarei este deja o tradiție ca, la început de primăvară, copiii și tinerii din școlile speciale și centrele de plasament din județul Timiș să viziteze mănăstirile și locașurile de cult bănățene. De peste 25 de ani, Centrul eparhial din Timișoara organizează mai multe activități și programe în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș pentru copiii nevoiași.