„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
A început Festivalul artelor timișorene
În perioada 6-12 iunie are loc, la Timișoara, a treia ediție a Festivalului artelor timișorene. Artişti de toate genurile, interpreţi, elevi, studenţi îi invită pe timișoreni să descopere fascinanta lume a artelor. Festivalul îşi propune, pe de-o parte, promovarea artiştilor locali, iar pe de altă parte, facilitarea accesului publicului larg la diversitatea manifestărilor culturale ale orașului.
Timp de șapte zile, în tot centrul istoric al orașului de pe Bega vor veni mai mulți artiști ai Timișoarei: muzicieni, dansatori, actori, scriitori, pictori, sculptori și designeri, pentru a-i încânta pe timișoreni cu talentul lor. Timp de o săptămână, toate valorile culturale și artistice ale Timișoarei vor construi un dialog al frumosului artistic cu publicul larg.
În fiecare zi a festivalului, în Piața Libertății, Piața Unirii și Piața Sfântul Gheorghe din Timișoara sunt organizate mai multe workshop-uri interactive, cum ar fi: workshop-ul de gravură, organizat de către studenții de la Specializarea Grafică din cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara, workshop-ul de ceramică, organizat de către studenții de la Specializarea Grafică din cadrul aceleiași facultăți. De asemenea, sunt organizate mai multe ateliere, cum ar fi: ateliere de pictură cu acrilice „Paint your Bag” și „Paint your T-shirt”, ateliere muzicale interactive, atelierul „Intro foto”, ateliere de cunoaștere și experimentare „Marea pernă” și „Construcție palpabilă”, ateliere de creație, lecții de muzică, lectură și improvizație cu o trupă independentă de teatru profesionist, Teatrul Țache.
Deschiderea oficială a festivalului a avut loc luni, când au urcat pe scena din Piața Libertății Orchestra Timișoara Big Band, Cvartetul de coarde „Ion Vidu” al Colegiului de Artă „Ion Vidu” și Clubul de dans sportiv „Magnum Team”.
„Vreau să mulțumesc tuturor artiștilor din cele șapte arte, pentru angrenarea în acest festival al Timișoarei cu care noi ne mândrim. Nu cred că mai există un alt oraș al României care să asume organizarea unui festival al tuturor celor șapte arte și să o facă numai cu resurse proprii, cu artiști locali”, a menționat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.
Pe toată perioada festivalului, în Parcul Botanic din Timișoara, între orele 10:00 și 21:00, va avea loc un atelier de sculptură în aer liber cu Eugeniu Țibuleac, iar la Fundația Interart Triade, între orele 15:00 și 18:00, va avea loc workshop-ul cu tema: „Cum se naște o sculptură: de la gând la expoziție”, cu sculptorul Bogdan Nueleanu.
Ediția din acest an a Festivalului artelor timișorene este organizată de Primăria Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului, având ca parteneri Facultatea de Arte şi Design Timişoara din cadrul Universităţii de Vest, Liceul de Arte Plastice Timişoara, Filarmonica Banatul, Teatrul German de Stat din Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, Asociaţia Culturală „Noua Acropolă”, Fundaţia Interart Triade, Clubul de dans sportiv „Magnum Team”, Teatrul Ţache, Pelicula Culturală, Mandragora Film, Transilvania Film, Asociaţia Cultural-educaţională Melopolis, Tourmaline Boutique, Compania Volutarte, CHECK-OUTimișoara. Festivalul face parte din seria manifestărilor dedicate programului „Timișoara, capitală europeană a culturii”.