„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activitate metodică interdisciplinară la Timișoara
În ziua de luni, 7 mai, la Școala Gimnazială Nr. 30 din Timișoara a avut loc o activitate metodică interdisciplinară la nivel județean cu tema: „Valorificarea cântecului, poeziei și picturii religioase în cadrul orei de religie”. Astfel, corul școlii condus de Ramona Apostol, profesoară de religie, a susținut un mic recital de pricesne, cântece patriotice și imnuri dedicate deopotrivă mamei și dascălului.
Din partea Centrului eparhial a participat ca delegat părintele Nichifor Tănase, consilier la Sectorul învățământ și activități cu tineretul, care a vorbit despre importanța educației creștine în contextul unei lumi secularizate, accentuând rolul profesorului de religie care nu are doar datoria de a informa și forma elevul, ci şi de a-l transforma după valorile vieții veșnice pe care ni le pune în atenție Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Timiș a fost prezentă prof. Daniela Buzatu, inspector de religie, care a apreciat activitatea organizată de Catedra de religie și educație plastică a Școlii Gimnaziale Nr. 30 din Timișoara, evidențiind faptul că la ora de religie muzica, poezia și pictura religioasă dau valoare lecției făcând-o mai atractivă, aducând emoție și trezind sensibilitatea elevilor. De asemenea, au fost acordate diplome de merit pentru profesorii care au obținut rezultate excepționale la concursurile școlare și olimpiade din anul școlar 2017-2018.
În cadrul activității metodice au fost premiați și elevii participanți la concursul de poezie și eseu religios desfășurat la Colegiul Național „Ana Aslan” din Timișoara.
La final, cei prezenți au vizionat expoziția de pictură realizată de prof. Florin Avram cu lucrările premiate în cadrul Concursului județean de pictură religioasă, aflată la ediția a XIV-a.