„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activități cu copiii, tinerii și părinții la Moniom, județul Caraș-Severin
La Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Moniom, județul Caraș-Severin, se desfășoară de cinci ani activități cu copii, tineri și părinți, sub coordonarea parohului din localitate, Mihai Ciucur, care este și coordonator al Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului. Printre activitățile care au loc în acest centru sunt meditații, ateliere artistice, pictură, dans de societate, seminarii și conferințe dedicate tinerilor sau cadrelor didactice, cateheze și ateliere de educație non-formală, cursuri de formare și perfecționare pentru tineri și profesori, stagii de voluntariat, organizarea unor campanii umanitare pentru copii de pe cuprinsul județului Caraș-Severin, tabere și excursii.
Prezenți la aniversarea celor cinci ani de activitate ai centrului, mai mulți tineri și-au exprimat bucuria de a fi membri ai comunității care s-a format în acest loc.
„Acum cinci ani a fost momentul în care Dumnezeu mi-a arătat că are un plan cu mine, acela de a deveni voluntar. Iubesc ceea ce fac, iubesc Centrul de Tineret Moniom și iubesc această familie binecuvântă de Dumnezeu din care fac parte”, Alexandru Vuc, 22 ani, student.
„Centrul de tineret Moniom este acasă. Noi toți suntem o familie, am crescut și creștem frumos împreună” - Alexandra Crîsta, 17 ani, elevă.
„La Centrul de la Moniom am învățat cum pot afla drumul spre Rai. Eu cred că, în veșnicie, Hristos va lua centrul de pe pământ, iar noi ne vom odihni acolo”, Anita Radics, 20 de ani, student.
„Îl pot numi un început frumos al vieții mele! Un început prin care am ajuns să mă cunosc pe mine! Un început care m-a învățat să am Credință, Nădejde și Iubire! Un început pe care îl doresc tuturor tinerilor! Doamne, îți mulțumesc pentru acest început!”, Karina Sîtea, 17 ani, elevă.
„Am petrecut aici trei ani, cei mai frumoși din viața mea. Sub îndrumarea duhovnicului meu pot spune că am câștigat prieteni – tineri liberi, ca și mine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a îngăduit aceasta. Centrul a fost și va rămâne mereu o parte din viața mea, locul în care am învățat să trăiesc cu adevărat”, Maria Niroda, 15 ani, elevă.
„Centrul acesta mi-a schimbat viața în cel mai frumos mod, m-a apropiat de Dumnezeu și aici am cunoscut iubirea și prietenia adevărată. Aici am învățat să ajut, să cred și să nădăjduiesc”, George Lăpădat, 19 ani, student.