„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Activități cu tinerii din Parohia Mâtnicu Mic
Tinerii Parohiei Mâtnicu Mic, județul Timiș, au avut bucuria de a participa, zilele acestea, la un pelerinaj ce a avut drept scop îmbogățirea stării sufletești, precum și dobândirea unor noi cunoștințe religioase, geografice și istorice. Primul obiectiv al călătoriei a fost atins la Deva, unde s-a vizitat cetatea Devei, considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medievale din Transilvania. Tot în acest oraș a fost vizitată și Catedrala Episcopală, ce îl are ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae. Călătoria a continuat cu vizitarea Castelului Huniazilor din Hunedoara, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Un alt obiectiv istoric a fost vizitarea Sarmisegetuzei Regia.
O oază de liniște sufletească a fost întâlnită la Schitul Poiana Mărului, situat într-un peisaj de poveste, unde călătorii s-au putut reculege și au putut medita. Mirosul îmbietor al pădurii, cântecul păsărilor și vorba duioasă a gazdelor au constituit motive suficiente pentru a promite și o altă revenire în acest colț de rai.
Pelerinajul a continuat cu vizitarea Catedralei Episcopale din Caransebeș cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, unde pelerinii au primit informații cu privire la istoricul acesteia și a episcopiei vizitate, putându-se închina la o parte din moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș și ale Sfântului Andrei Șaguna. A urmat un scurt tur al orașului, cu scopul de a primi câteva date istorice ce privesc renumita cetate a Banatului de Munte.
Activitatea s-a vrut a fi una de comuniune și dialog între tinerii parohiei, dar și de apropiere și legare de prietenii.