„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Activități cu tinerii în Arhiepiscopia Aradului
În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi al Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în Parohia Ortodoxă Aradul Nou s-a desfășurat concursul biblic „Sfânta Scriptură pe înțelesul copiilor”. La acesta au participat copiii care frecventează orele de cateheză duminicală desfășurate în biserică. „Ca să ajutăm sufletele copiilor să crească frumos şi în cele din urmă să își găsească mântuirea, trebuie să avem grijă de ele încă din copilărie. Mântuitorul spunea «Lăsaţi copiii să vină la mine şi nu-i opriţi, că a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor». Îmi doresc pentru aceasta să îi pot apropia pe copii de Sfânta Scriptură. Copiii trebuie să știe ce este Sfânta Scriptură, de ce se numește Biblie, care este diferența între cea ortodoxă și celelalte și care sunt cărțile din care se compun Vechiul Testament și Noul Testament, pentru a se putea orienta mai ușor în căutarea versetelor”, a menționat părintele Gabriel Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului și coordonatorul grupului de cateheză. În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, la terminarea Sfintei Liturghii, cei 15 copii care au fost desemnați câștigători la finalul concursului au primit în dar câte o Biblie, cu sprijinul unor bune enoriașe ale parohiei.
„Copilașii - prietenii lui Hristos”, în pelerinaj la mănăstirile arădene
În anul dedicat de Patriarhia Română educației religioase a tineretului creștin ortodox, copiii care frecventează orele de cateheză duminicală, din Parohia Șagu, Protopopiatul Arad, au efectuat un pelerinaj, sâmbătă, 17 septembrie, la mănăstirile arădene, sub coordonarea preotului paroh. Astfel, după rostirea rugăciunii de călătorie, primul popas duhovnicesc a fost la cea mai veche mănăstire a țării, Hodoș-Bodrog. Aici, fascinați de frumusețea locașului de cult, copiii au primit explicații de la călugării slujitori despre întemeierea mănăstirii, descoperirea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, s-au închinat sfintelor moaște adăpostite de mănăstire, au vizitat muzeul, gropnița episcopilor arădeni şi a stareților. De la Mănăstirea Bodrog s-a plecat înspre Mănăstirea Bezdin (1539), unde copilașii s-au închinat, cu multă frică de Dumnezeu și cu multă emoție, moaștelor Sfântului Kiril de Bezdin. Ultimul popas duhovnicesc a fost Schitul Bodrogul Vechi, unde copiii au înălțat rugăciuni și cântări ocrotitoarei schitului, Sfintei Cuvioasei Parascheva, cea care ocrotește şi biserica parohială din localitatea Șagu.