„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Admitere la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara
Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT ) a organizat Marți, 23 iulie, o nouă sesiune de admitere la ciclul de studii universitare de licență (specializarea Teologie ortodoxă pastorală) și de master (programul de studii: „Religie, cultură, societate”) pentru anul universitar 2019-2020.Potrivit hotărârii biroului senatului UVT privind repartizarea cifrei de școlarizare la ciclul universitar de licență, specializarea Teologie ortodoxă pastorală beneficiază de 15 locuri bugetate.
În acest an, la examenul de admitere pentru cursurile de licenţă s-au înscris 25 de candidaţi, iar pentru cele de master 17 candidaţi.La admiterea pentru licenţă, probele au constat în completarea unui text grilă de verificare a cunoştinţelor teologico-dogmatice, un interviu vocațional-duhovnicesc, precum și în verificarea aptitudinilor muzicale.
Comisia de examinare a fost formată din părinții profesori de laCatedra de Teologie. Din partea Centrului eparhial a participat părintele Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei.
Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie este una dintre facultăţile fondatoare ale Universităţii timişorene, ea regăsindu-se deopotrivă în Decretul Regal nr. 660 din 30 decembrie 1944 (prin domeniile Litere şi Teologie) şi în Hotărârea Consiliului de Miniştri 999 din 27 septembrie, 1962. La 25 martie 1993, în temeiul Convenţiei nr. 2669, încheiată între Arhiepiscopia Timişoarei şi rectoratul Universităţii de Vest, a luat fiinţă Catedra de teologie ortodoxă.