„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Adunarea Generală a Asociației „Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989” din Timișoara
În Pavilionul M din Cazarma 1079 Timişoara a avut loc joi, 12 aprilie, ședința Adunării Generale a Asociației „Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989” din Timișoara, prezidată de dr. Traian Orban, președintele asociației. Printre punctele aflate pe ordinea de zi s-au numărat: prezentarea raportului de activitate pe anul 2017, a raportului financiar-contabil pe anul trecut, a raportului de audit, aprobarea situației financiar-contabile pe 2017 și aprobarea bugetului pe anul în curs.
Întrunirea a debutat cu intonarea troparului Învierii, după care părintele vicar Ionel Popescu a apreciat misiunea asociației de a păstra, perpetua și cinsti memoria eroilor bănățeni din Revoluția din Decembrie 1989, transmițând, totodată, un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. În continuare a avut loc desfășurarea lucrărilor propriu-zise, prezentându-se atât raportul activității pe anul trecut, cât și programul de activități propus pe anul 2018.
Asociaţia „Memorialul Revoluţiei din Timișoara” a fost înfiinţată în 26 aprilie 1990, cu scopul statutar de a cinsti și păstra vie memoria eroilor - martiri din timpul Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Prin Legea nr. 46/2000, Asociaţia „Memorialul Revoluţiei” a fost declarată „Ansamblu de Interes Naţional”, înfiinţându-se astfel Centrul Naţional de Documentare, Cercetare şi Informare Publică despre Revoluţia Română din 1989. Scopul declarat al centrului este de a deveni un mijloc operativ de informare referitor la evenimentele ce au dus la căderea regimului comunist din România, propunându-şi să valorifice informaţia istorică românească circumscrisă evenimentelor anului 1989 din Europa Centrală şi de Sud-Est.