„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Albumul „Monumentele Eminescu”, lansat la Bocșa, județul Caraș-Severin
La Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” - Bocșa, județul Caraș-Severin, a avut loc lansarea Albumului „Monumentele Eminescu”, de Erwin Josef Țigla și Gheorghe Jurma. Volumul este cel de-al 89-lea volum apărut sub egida Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița și a apărut la Editura „Banatul Montan” din Reșița, în decembrie 2018, cu prilejul aniversării Centenarului României Mari.
Cartea-album „Monumentele Eminescu” este cea mai recentă realizare editorială a doi scriitori bănățeni, Erwin Josef Țigla și Gheorghe Jurma și cuprinde imagini și date despre monumentele închinate poetului Mihai Eminescu, din țară și din afara țării, imaginile fiind completate cu fragmente eminesciene. Cartea a fost lansată în 15 ianuarie 2019, de ziua poetului și în Ziua Culturii Naționale, la Botoșani, apoi au avut loc lansări la Reșița și la Bocșa.
Scriitor și bibliotecar, membru al Uniunii Scriitorilor din România filiala Timișoara, Erwin Josef Țigla este președintele Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița și al Forumului Democratic al Germanilor Caraș-Severin. Membru al Uniunii Scriitorilor din România filiala Timișoara, Gheorghe Jurma este scriitor, editor, istoric și critic literar și unul dintre importații eminescologi bănățeni.
Despre carte și autori au vorbit, între alții, pr. dr. Daniel Crecan, prot. Gheorghe Șuveți, scriitorul Nicolae Danciu Petniceanu, prof. Gh. Iosifoni, dr. Dana Bălănescu, dr. Martin Olaru și regizorul Ioan Cărmăzan.
La final, autorii, Erwin Josef Țigla și Gheorghe Jurma, au vorbit despre album și etapele realizării acestuia, o carte despre care regizorul Ioan Cărmăzan a afirmat că „valoarea sa este totală, fiind o carte europeană”.
Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, în parteneriat cu Centrul de tineret „Vasiova”, coordonat de pr. dr. Daniel Crecan.