„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Atelier de creație la Sânnicolau Mare
În această binecuvântată perioadă de post și rugăciune din preajma praznicului Adormirii Maicii Domnului, beneficiarii Centrului de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Sânnicolau Mare au participat zilele trecute la un atelier de pictat icoane pe sticlă, desfășurat în cadrul bisericii parohiale din Sânnicolau Mare.
Atelierul de creație și-a propus implicarea copiilor în mai multe activități, obiectivele fiind: cunoaşterea iconografiei bisericeşti şi afirmarea propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale, dezvoltarea creativităţii în rândul copiilor prin promovarea valorilor creştine și dezvoltarea spiritului de solidaritate prin colaborare şi conlucrare. Părintele protopop Marius Podereu își propune să acorde o atenţie specială copiilor cu deschidere față de valorile Bisericii şi dornici să împărtăşească şi altora din credinţa şi dragostea lor pentru Dumnezeu, prin intensificarea activităților catehetice.
Beneficiarii centrului au debutat prin participarea la slujba Utreniei. După slujbă, copiii au continuat activitatea în curtea bisericii, unde au pictat pe sticlă icoana Fecioarei Maria cu pruncul Iisus Hristos, dar și mai mulți sfinți, după un șablon pus la dispoziție de către personalul centrului. Drept mulțumire pentru bucuria adusă de contribuția celor mici, prin talentul și implicarea lor, în cinstea Maicii Domnului, ocrotitoarea sfântului locaș, părintele-gazdă le-a oferit iconițe și cărți.
Pentru coordonatorii și beneficiarii Centrului de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Sânnicolau Mare a fost un moment de îndoită bucurie, deoarece Sfânta Fecioară Maria este și ocrotitoarea centrului. Aici, 25 de copii proveniți din familii aflate în dificultate beneficiază de o masă caldă, un loc călduros, de sprijin în efectuarea temelor și de meditații pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii beneficiază de rechizite și materiale didactice. În cadrul centrului, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor practice și de întreținere a spațiului personal. Copiii sunt încurajați să comunice în orice situație, să își exprime sentimentele, nemulțumirile și dorințele într-un mod constructiv, dar și să își apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalți.