„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Ateliere pro vita la Caransebeș și Reșița
„Luna pentru viață” a prilejuit și în acest an organizarea, în mai multe localități ale Episcopiei Caransebeșului, a unor manifestări pro vita, de către mai multe filiale ale Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) Banatul de Munte. Tinerii din filiala Caransebeș au organizat joi, 21 martie, la demisolul Catedralei „Învierea Domnului”, un atelier pro vita, intitulat „Culorile vieții”, în cadrul căruia au fost prezentate teme privind importanța vieții, dar și probleme ale tinerelor mame aflate în criză de sarcină. Tinerii care au moderat atelierul fac parte din echipa de voluntari implicați în programul educațional „Tabăra din inima satului”, formați în localitatea Marga de către Alexandra Nadane, președinte al Asociației „România pentru viață” din București.
„Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest atelier și consider că este un prilej foarte bun de formare a tinerilor ortodocși”, a spus Lucian Barbescu - reprezentant ATOR Valea Bistrei. „Acest atelier a fost captivant. Mi-a plăcut abordarea temei cu privire la efectele avortului și cred că sunt importante pentru a-i face pe tineri să conștientizeze cât de grav este avortul” a spus Alexandru Ștefănigă, membru ATOR Caransebeș.
„În urma atelierului, mi-am dat seama că mamele aflate în criză de sarcină au nevoie de sprijinul nostru. Oferindu-l, putem salva o viață”, a remarcat Anca Denisa Pop - ATOR Caransebeș.
Și la Reșița, în aceeași zi, a avut loc un atelier pro vita pentru copiii și adolescenții de la centrele sociale. Atelierul a fost susținut de către părintele Mihai Ciucur, care a vorbit adolescenților despre importanța păstrării fecioriei și despre modalitățile practice prin care pot fi sprijinite tinerele care au rămas însărcinate și sunt în pericol de a avorta. De asemenea Anita Radics, a organizat un atelier de povești pentru copiii din clasele primare, având ca temă viața de dinainte de naștere și dezvoltarea fătului de la concepție la naștere, pe baza cărții „Bebe – o poveste din burtică”, scrisă de Veronica Iani. În aceeași zi, membrii și voluntarii Centrului de Tineret Moniom, au organizat, la sediul centrului, un atelier de confecționare de pancarte pentru „Marșul pentru viață”. (Anastasia Chereș)