În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Binecuvântarea lucrărilor de renovare de la complexul Facultății de Teologie din Arad
În cadrul manifestărilor aniversare dedicate celor 25 de ani de la redeschiderea porților Facultății de Teologie Ortodoxă au fost sfințite și inaugurate noile spații ale complexului Facultății de Teologie. La slujba de sfințire a participat Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, alături de care s-au aflat: pr. prof. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății din Arad; pr. prof. dr. Nicolae D. Necula de la Facultatea de Teologie din București, protos. dr. Iustin Popovici, pr. Octavian Blaj și arhid. Tiberiu Ardelean.
După încheierea slujbei, Înaltpreasfinția Sa a evocat câteva aspecte istorice legate de această străveche clădire și de interesul manifestat de centrul eparhial pentru renovarea clădirii, odată ce aceasta a fost recuperată, ca proprietate, prin retrocedare. Cu acest prilej a fost apreciat pozitiv efortul depus de părintele consilier Octavian Blaj pentru ceea ce s-a săvârșit până acum în această direcție.
„Trebuie să menționăm faptul că aceste renovări erau extrem de necesare, odată ce, după preluarea mandatului în această primăvară, s-a impus nevoia aducerii spațiilor de învățământ, din incinta străvechii clădiri a Teologiei, la capacitatea de a găzdui în siguranță desfășurarea cursurilor și seminariilor. Astfel că, având deschiderea și sprijinul IPS Arhiepiscop Timotei și a Centrului eparhial, precum și al conducerii Universității «Aurel Vlaicu», reprezentată prin doamna rector, prof. dr. Ramona Lile, s-a purces la un amplu proces de înnoire. Astfel, a fost refăcut complet acoperișul care a fost grav avariat de intemperii. În acest loc a fost descoperit un spațiu care a găzduit cândva o sală care se va pune din nou în funcțiune. După terminarea acestuia s-au început lucrări de reparație a plafoanelor din sălile de curs, afectate de scurgerile de ploaie; de zugrăvire și parchetare. Alături de această etapă de zugrăvire, proiectul nostru a vizat și un proces de recuperare a memoriei istorice a acestei instituții, ceea ce s-a materializat printr-o muncă laborioasă și extrem de elegantă de recuperare a chipurilor foștilor dascăli de teologie ce au activat aici și aranjare a acestora în tablourile care împodobesc acum și personalizează aula noastră. Mai mult, prin implicarea părintelui consilier Octavian Blaj, a fost renovat demisolul clădirii: au fost amenajate spații generoase și primitoare unde cadrele didactice și studenții se pot întâlni pentru discuții.
Alături de acestea, întreaga curte interioară se află acum în plin proces de reamenajare, fiind organizate o parcare, cu pietre de pavaj, refacerea terenului de sport și amenajarea unor spații verzi. Pentru toate acestea suntem datori a mulțumi tuturor celor ce s-au implicat activ în aceste acțiuni, sprijinind material costul acestora, facultatea noastră beneficiind acum de un spațiu elegant, propice procesului academic”, a menționat părintele decan Cristinel Ioja.