În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Biserica din Bogodinți, Caraş-Severin a fost târnosită
În ajunul Nașterii Maicii Domnului, Biserica din Filia Bogodinț a Parohiei Slatina Nera, din Protopopiatul Moldova Nouă, a fost târnosită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
După slujba de târnosire, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
„În Anul omagial al satului românesc, la început de nou an bisericesc, am slujit Sfânta Liturghie într-o parohie izolată din Banatul de Munte, în Parohia Slatina-Nera, respectiv filia Bogodinț. Părintele paroh Cristian Florin, împreună cu membrii Consiliului Parohial și cu membrii Comitetului Parohial, în ultimii doi ani, au lucrat foarte mult pentru înfrumusețarea și împodobirea Bisericii cu hramul «Nașterea Maicii Domnului». În ajunul hramului din filia Bogodinț, am venit, cu multă bucurie și dragoste părintească și frățească, pentru a târnosi, a resfinți această biserică și pentru a sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, anticipând și hramul acestei biserici. O rugăm pe Maica Domnului să răsplătească tuturor ctitorilor și binefăcătorilor acestei biserici, și să îi ajute ca, pe mai departe, să fie mereu aproape de Biserica Mântuitorului Hristos, de Biserica neamului nostru românesc, pentru că nu trebuie să uităm că Biserica Ortodoxă a fost, este și va rămâne maica neamului românesc”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
Credincioșii s-au putut închina, cu această ocazie, în Sfântul Altar. La biserica din Bogodinț s-au efectuat lucrări la exteriorul bisericii, la care se adaugă hidroizolația și placarea cu marmură a Sfântului Prestol. Pentru activitatea sa, parohul Cristian Guiu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar ctitorilor și binefăcătorilor li s-au acordat acte de cinstire.
„Chiar dacă ne aflăm într-un sat izolat, depopulat și îmbătrânit, credincioșii noștri din Bogodinț sunt într-adevăr puțini, dar harnici, darnici și foarte apropiați de Sfânta Biserică. Ne-am bucurat că aici avem o mică turmă cuvântătoare, foarte activă și dinamică, condusă de un preot dinamic, părintele Cristian Florin Guiu. Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos să îi binecuvânteze pe toți credincioșii din filia Bogodinț și să ne ajute ca, pe mai departe, să continuăm misiunea în satele românești din Banatul de Munte. La mulți fericiți și binecuvântați ani ctitorilor, închinătorilor și binefăcătorilor acestei biserici, o biserică cu hramul «Nașterea Maicii Domnului», o biserică dintr-un sat mic, izolat, dar foarte harnic, din Episcopia Caransebeșului”, a spus ierarhul.
Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Bogodinț datează din anul 1774. A fost construită din cărămidă și acoperită cu tablă. Iconostasul bisericii a fost realizat din cărămidă, pictura fiind realizată în anul 1977 de către pictorul Ioan Moga din Timișoara. Biserica a fost sfințită în același an de către Preasfințitul Părinte Timotei Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și Caransebeșului.