„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Bucuria împlinirii unei parohii misionare
Un nefericit incident a avut loc la 17 martie 2017, când altarul bisericii din Parohia Sub Margine, Protopopiatul Caransebeș, a luat foc din cauza unui scurtcircuit, conform constatării echipei de intervenție a pompierilor, biserica suferind mai multe pagube. Pictura a fost grav afectată, mai ales Sfântul Altar și iconostasul. Vrednicul părinte Alexandru Bujancă a depus multă osteneală în realizarea lucrărilor de reamenajare a sfintei biserici. A fost ajutat de credincioșii parohiei cu sume în funcție de posibilitățile fiecăruia, de către Centrul eparhial, de preoții Cercului pastoral Valea Timișului, dar și de contribuția tuturor preoților din Protopopiatul Caransebeș. Văzând sacrificiul părintelui și al credincioșilor, pictorii Doru Crețu și Oana-Maria Molcuți au executat lucrarea de refacere a picturii.
Bucuria acestei jertfe va fi încununată de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în Duminica a 4-a după Paști, 29 aprilie, când are loc resfințirea picturii și repecetluirea Sfintei Mese.
Micuțul cătun din Sub Margine, cu 54 familii și 147 credincioși, a fost filie a Parohiei Armeniş până în anul 2003. Bunii şi vrednicii credincioşi din Sub Margine veneau cu regularitate la sfânta biserică din Armeniş, iar o dată pe an în timpul verii, preotul, corul şi credincioşii din Armeniş mergeau acolo, unde în aer liber se săvârșea Sfânta Liturghie.
În anul 2003, fostul preot paroh al Feneşului, Manea Domilescu, a mobilizat credincioşii în vederea ridicării unei biserici aici. O femeie cu evlavie şi credinţă în Dumnezeu, Maria Godean, a donat un teren de lângă şcoală, pentru construcţia bisericii. În anul 2005, prin râvna şi zelul evlavioşilor credincioşi submărgineni şi al părintelui Manea, cu ajutorul susţinut al A.C.H. Feneş, prin ing. Gabriel Popescu, şi al altora, se finalizează construcţia bisericii, fiind târnosită la 14 iulie 2005, de Preasfinţitul Părinte Laurenţiu, Episcopul Caransebeşului la vremea aceea. În anul 2009 se începe pictura în interiorul sfintei biserici de către pictorii Dănuţ Dorin Neda, Andrei Roşca şi Doru Creţu şi se termină în anul 2011. În data de 27 noiembrie 2011, cu mare bucurie şi într-un cadru festiv a avut loc slujba de binecuvântare a picturii de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian. (Pr. Matei-Cristian Vulpeș)