„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Bucurii duhovnicești pentru bănățeni
În cea de-a treia zi de Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit la Mănăstirea Arad-Gai, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Schimbarea la Față” din orașul-stațiune Băile Herculane, iar Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dobrești.
În cea de-a treia zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, credincioși din cadrul Mitropoliei Banatului au venit de dimineață la așezământul monahal de la Dobrești, pentru a participa la un moment important din viața mănăstirii, sfințirea iconostasului din paraclisul aflat la demisolul sfintei mănăstiri.
Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un sobor numeros de preoți și diaconi. Totodată, au mai fost invitați reprezentanți ai autorităților județene și locale, membri ai Asociației „Ștefan cel Mare”, care de-a lungul timpului au sprijinit la edificarea sfintei vetre monahale.
Înaintea începerii Sfintei Liturghii, a avut loc sfințirea iconostasului, prilej de mare bucurie pentru viețuitorii mănăstirii şi credincioşii prezenți.
Mănăstirea Dobrești este una dintre frumoasele mănăstiri timișene, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Aşezământul monahal a fost înfiinţat la 9 iulie 2003, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu şi la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel (pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei), originar de pe aceste meleaguri bănăţene. Mănăstirea Dobreşti are ca ocrotitori pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul şi pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.
Bucurie duhovnicească pentru Mănăstirea Arad-Gai
În cea de-a treia zi a praznicului Învierii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a fost prezent în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea „Sfântul Simeon Stâlpnicul”, Arad-Gai, săvârşind aici Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Obştea mănăstirii, în frunte cu maica stareţă stavrofora Magdalena Borteş, l-au întâmpinat cu multă bucurie, ca de fiecare dată, pe arhipăstorul arădenilor.
În cuvântul de învăţătură, pe baza citirilor scripturistice ale sărbătorii (Lc. 24; Fp. Ap. 2), chiriarhul a vorbit pelerinilor sub titlul „Liturghia cuvântului și a tainei”, arătând, în continuarea citirilor din zilele precedente, prezența Mântuitorului în viata creștină prin cele ce sunt izvoarele descoperirii dumnezeiești: Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție, care temeluiesc predicarea Cuvântului lui Dumnezeu și sfânta lucrare a tainelor, a amintit Înaltpreasfinţia Sa.
Slujire arhierească la Băile Herculane
Biserica „Schimbarea la Față” din orașul-stațiune Băile Herculane a îmbrăcat în cea de-a treia zi a praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos haine de sărbătoare. Credincioșii care vin să se roage în acest sfânt locaș au avut bucuria să îl aibă în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia enoriașii care s-au pregătit au fost împărtășiți cu Sfintele Taine. De asemenea, Preasfințitul Părinte Lucian a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Marius Ștefan Dănănău, referent în cadrul Protopopiatului Băile Herculane.
La sfintele slujbe, pe lângă numărul mare de credincioși, au fost prezente și oficialități din oraș. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. După Sfânta Liturghie, chiriarhul a sfințit o troiță și o placă comemorativă ce se află în fața sediului Poliției orășenești din localitate.
„În acest an 2016 am socotit de bine să oficiem în cele trei zile de Paști Sfânta Liturghie în cele trei orașe reprezentative pentru fostul județ Severin, și ne referim la Caransebeș, unde am slujit în prima zi, apoi la Oțelu Roșu, pe Valea Bistrei, în cea de-a doua zi de Paști, iar în a treia zi, pe Valea Cernei, aici la Băile Herculane. În această zi am hirotonit în treapta diaconiei și pe tânărul teolog Marius, care va înfrumuseța sfintele slujbe la biserica reprezentativă pentru acest oraș-stațiune, unde se adună foarte mulți credincioși”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.