În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Campanie de donare de sânge la Reșița
În cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!“, iniţiată de Patriarhia Română, joi, 4 iunie, credincioși din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Reșița împreună cu preotul paroh Emil Crăciun s-au aflat la Centrul de Transfuzie Sangvină din Reșița și au donat sânge în cadrul campaniei desfășurate de Biserică. „În România, solicitările anuale de sânge depășesc cu mult resursele centrelor de transfuzie, criza de sânge din spitalele din România a atins un nivel îngrijorător. La fiecare 3 secunde un om are nevoie de sânge. Doar 2% din populația României donează sânge și numai 60% din necesarul de sânge este acoperit. În județul Caraș-Severin asistăm la o scădere dramatică a numărului de donatori de sânge, în timp ce consumul de sânge la nivelul spitalelor a crescut foarte mult. În ultimele luni, foarte greu reușim să facem față solicitărilor spitalelor din județ și suntem nevoiți să aducem sânge din alte județe. Din cauza acestei situații aproape disperate prin stocurile infime pe care le mai avem, am făcut un apel-rugăminte și mulțumesc pe această cale Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a trimis notificări tuturor preoților din județ pentru a se adresa credincioșilor cu rugămintea de a sprijini campania inițiată de Patriarhia Română de a dona sânge”, ne-a mărturisit dna dr. Rodica Neaga, director al Centrului de Transfuzie Sangvină din Reșița.
În cazul celui care donează sânge, nu numai că nu-i este periclitată viaţa, ci el îşi împrospătează sângele, cresc imunitatea și rezistența organismului și scade riscul de paralizie și accident vascular cu până la 30%. „Acțiunea noastră se dorește să fie un stimul la voluntariat și o sensibilizare a credincioșilor noștri că nu e greu să faci un bine atunci când vrei cu adevărat acest lucru, cu atât mai mult, cu cât acest bine folosește semenului aflat în nevoi vitale, dar care se și întoarce asupra sa prin beneficiile enumerate mai înainte, prin mulțumirea sufletească pe care o ai în momentul când ajuți pe cineva potrivit principiului biblic: Dăruind, vei dobândi!”, a subliniat părintele Emil Crăciun.
Fiecare persoană sănătoasă este îndemnată să meargă şi să ajute la salvarea unor vieţi omeneşti, căci nu realizăm cât de important este acest sânge decât în momentul în care o persoană dragă nouă are nevoie de sânge pentru a fi salvată.