„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Cenaclul literar „Bucuria cuvântului” la Timișoara
La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Gala Cenaclului literar la nivel național „Bucuria cuvântului”, ediția a VIII-a, cu tema: „Maica Domnului, Maica neamului creștinesc”, și a fost organizată de Şcoala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara. La eveniment a participat și părintele Nichifor Tănase, consilier eparhial. În cadrul cenaclului au fost interpretate și premiate cele mai bune lucrări participante la concurs: 76 la secțiunea Poezie (din 116 lucrări înscrise) și 13 la secțiunea Eseu (din 29 de lucrări înscrise). Lucrările au fost creații proprii ale elevilor din ciclul primar și gimnazial despre Maica Domnului sau despre mama. La această ediție s-au înscris 145 de elevi de la 23 de școli din întreaga țară.
„Decernarea premiilor a fost momentul de sărbătoare, într-un cadru festiv, alături de asistența formată din elevi, părinți, susținători care-au umplut sala de sport a școlii. Au arătat spectatorilor de ce au fost aleși, și-au rostit cu căldură și din toată inima creațiile proprii sau poeziile cărora le-au dat viață și sclipire, recitându-le, și au făcut să răsune ecoul, deloc perimat, al patriotismului și al veșnicei recunoștințe. Pentru semestrul II al anului școlar 2017-2018 s-a ales această temă - „Maica Domnului, Maica neamului creștinesc” având în vedere Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam. Toate lucrările de la acest cenaclu literar sunt creații proprii despre Maica Domnului sau mame ale elevilor din ciclul primar și gimnazial”, a spus profesoara Adela Panait, directoarea Școlii „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara.
La nivel național, participanții sunt elevi din patru orașe: Școala Gimnazială din Grebănu, jud. Buzău, Școala Gimnazială Nr. 29, din Galați, Școala „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Constanța, Școala Gimnazială „Copil Dorit” din București. Pe lângă aceștia, au mai participat elevi din opt unități de învățământ din Timișoara, precum și elevi din 11 localități de pe cuprinsul județului Timiș. Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara are drept misiune de a oferi generațiilor viitoare de tineri o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin-ortodoxe, precum și de a-i îndruma să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate.