„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Centrul de copii „Sfânta Maria” și-a redeschis porțile
Centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Sânnicolau-Mare și-a reînceput activitatea într-un cadru deosebit, la care au luat parte, pe lângă personalul educativ, și copiii însoțiți de părinți și preoți din Parohia Sânnicolau-Mare, precum și de reprezentanți ai unor firme și instituții care au sprijinit centrul de-a lungul timpului.
Activitatea a debutat prin săvârșirea unei slujbe de Te Deum, oficiată de un sobor de preoți, prin care s-au adus rugăciuni lui Dumnezeu pentru copii și personalul educativ la început de an școlar. În spirit creștin, copiii s-au rugat ca și anul acesta școlar Dumnezeu să-i vegheze, să-i ajute să învețe cât mai bine și să le ofere cât mai multe clipe de bucurie. În continuare, au urmat luări de cuvânt din partea oaspeților prezenți. Coordonatorul centrului, Andreea Pascu, a subliniat purtarea de grijă a părintelui protopop Marius Podereu, care a pășit pragul centrului aproape zilnic, acesta oferind, pe lângă sprijinul material necesar, gânduri și vorbe blânde, toate adunate în credință și bunătate.
„Mă bucur că astăzi am făcut deschiderea noului an școlar la două școli din Sânnicolau-Mare și am fost invitat și la Centrul de zi pentru copii «Sfânta Maria», care este patronat de Arhiepiscopia Timișoarei. De când sunt în acest oraș, vizitez foarte des acest centru, unde am găsit o adevărată familie, cu copii buni, cu doamne care se ocupă de ei și îi învață să devină buni creștini și buni cetățeni în societatea noastră”, a precizat părintele protopop Marius Podereu.
În încheiere, coordonatorul centrului a adus mulțumiri alese participanților, tuturor instituțiilor și firmelor ce sprijină buna desfășurare a acestei unități, urând copiilor și personalului mult spor în noul an școlar.
„Cu emoții în suflet și dorință de cunoaștere, cu aspirații de viitor și cu gândul la meserii visate, copiii sunt pregătiți să treacă pragul unei alte etape de viață. Pentru unii, momentul reprezintă primul an de școală și de aceea au fost nerăbdători să descopere noul din viața lor. Alături de părinți, frați sau bunici, frumos îmbrăcați și cu buchete de flori în brațe, sunt gata să mai pășească o treaptă, iar noi, personalul centrului, suntem alături de copii și îi susținem atât în dezvoltarea lor educațională, cât și în cea socială. Pentru mine, a lucra în acest centru înseamnă a învăţa continuu. Înveţi valoarea lucrului bine făcut, înveţi să împleteşti profesionalismul cu buna dispoziţie. Înveţi că, deseori, problemele personale sunt prea minore şi că trebuie să mulţumeşti mai des pentru ceea ce ai. După trei ani de activitate, pot spune că nimic din toate acestea nu se învaţă uşor şi fără sacrificii. E greu, dar trăieşti şi bucuria pe care ţi-o face cel pe care îl slujeşti atunci când zâmbeşte mulţumit”, a specificat coordonatorul centrului, Andreea Pascu.
La sfârșit, cei 25 de beneficiari au primit, din partea Asociației Zoppas Per Bambini din Sânnicolau-Mare, daruri constând în treninguri și ghiozdane echipate cu toate rechizitele necesare debutului noii misiuni școlare.
O mărturie asupra importanței centrului ne-o oferă și bunicul a trei fetițe care beneficiază de serviciile acestuia. El a mărturisit printre lacrimi: „Pentru mine și pentru familia mea este ceva nemaipomenit, este cel mai bine-venit ajutor acest centru de zi din Sânnicolau-Mare. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că are grijă de acești copii, totodată și de noi, părinții sau bunicii lor. Una dintre nepoate e în grija centrului de zi de trei ani, o alta de doi ani, iar cea mai mică de anul acesta, eu fiind bunicul lor și avându-le în grijă tot timpul. Țin să-i mulțumesc Bunului Dumnezeu. Sunt singur cu ele și, dacă n-ar fi existat acest centru, nu știu cum m-aș fi descurcat”.