„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Cerc de pictură pe sticlă la Parohia Gearmata Vii
La Școala cu clasele I-IV din Giarmata Vii a avut loc, zilele acestea, deschiderea Cercului de pictură pe sticlă „Icoana, fereastră spre cer”. Proiectul, ajuns la a VI-a stagiune, a fost inițiat de parohia ortodoxă Giarmata Vii și se realizează printr-un parteneriat cu Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Facultatea de Arte și Design din Timișoara, Școala Gimnazială Ghiroda - Giarmata Vii și Grădinița Giarmata Vii.
Prima întâlnire a tinerilor iconari a debutat cu o slujbă religioasă, oficiată de preotul paroh Vasile D. Suciu, secondat de copii și părinți, prin rostirea în comun a rugăciunilor. Au urmat apoi luările de cuvânt ale reprezentanților instituțiilor partenere în proiect: prof. Daniela Buzatu, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, prof. Veronica Adorian, directoarea Liceului de Arte Plastice din Timișoara, prof. Claudia Vlaicu, directoarea Școlii Gimnaziale Ghiroda - Giarmata Vii, prof. Nicoleta Spătar, coordonatoarea Cercului de pictură pe sticlă, și preotul paroh Vasile D. Suciu. Cu toții au subliniat importanța organizării acestui curs de pictură pe sticlă, impactul pozitiv pentru formarea deprinderilor artistice și creative ale copiilor și tinerilor din Giarmata Vii și, nu în ultimul rând, o mai mare apropiere de Dumnezeu prin intermediul icoanelor pictate de ei.
Pentru stagiunea aceasta s-au înscris 30 de copii, majoritatea dintre ei fiind la prima întâlnire cu atelierul de pictură. Cursurile sunt gratuite, se țin în fiecare zi de marți și se adresează copiilor și tinerilor din Giarmata Vii cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani. Micii iconari sunt invitați să deslușească frumusețea tainică a icoanei românești.
Coordonatoarea Cercului de pictură pe sticlă este prof. Nicoleta Spătar, care va fi susținută în demersul ei creativ-educațional de prof. Monica Suciu, de asist. Lăcrimioara Tomiuc, de elevi ai Liceului de Arte Plastice și studenți ai Facultății de Arte și Design din Timișoara.