„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Cerc pastoral-misionar în Parohia Vinga, judeţul Arad
La biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din localitatea Vinga, Protopopiatul Arad, a avut loc, la începutul acestei săptămâni, prima întâlnire din anul 2017 a preoților din Cercul pastoral‑misionar nr. 5 Vinga, condus de părintele Horia Ștefan de la Parohia Secusigiu, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Întrunirea a debutat prin săvârșirea Vecerniei, în prezența a numeroşi credincioși.
Având în vedere că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat 2017 Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, tema referatului susținut de părintele paroh Răzvan Sas a fost „Icoana între idol și cinstire”. În prima parte a referatului, părintele paroh a evidențiat înțelesul cuvântului „idol”, pe baza textelor scripturistice din Vechiul și Noul Testament care fac referire la acest cuvânt. În partea a doua a referatului, părintele Răzvan Sas a explicat înțelesul cuvântului ,,icoană”, arătând că acest termen derivă din grecescul ,,eicon” și înseamnă ,,chip”. „Acest cuvânt este folosit în Septuaginta, în primul capitol al cărții Facerii, unde se spune că omul este făcut după „chipul lui Dumnezeu”. Icoana servește drept întâlnire a credinciosului cu Dumnezeu în timpul rugăciunii. Negarea icoanei lui Hristos echivalează cu negarea Întrupării Sale, cu negarea întregii iconomii a mântuirii noastre. Icoana este locul apariției lui Hristos, al întâlnirii noastre cu El în rugăciune”, a concluzionat părintele Răzvan Sas.
La final, preotul paroh a mulțumit tuturor preoților, dar și credincioșilor care au participat la această întâlnire, seara încheindu‑se cu o agapă frățească.