„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Cerc pastoral misionar la Parohia Seleuș
Preoții din cadrul Cercului pastoral misionar Ineu, conduși, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către pr. Călin Negruț de la Parohia Gurba, s-au întrunit la Parohia Seleuș, din Protopopiatul Ineu. Întâlnirea a debutat în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, unde un sobor de 20 de slujitori ai Altarului, avându-l în frunte pe pr. Adrian Zaha, protopopul Ineului, a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru mulțimea de credincioși adunați la acest eveniment.
În cuvântul său, pr. Adrian Zaha a explicat simbolistica perioadei Penticostarului în care ne aflăm, cu lumina Învierii, cu încredințarea Învierii lui Hristos, și a precizat că Altarul reprezintă mormântul lui Hristos, că aici Hristos Se găsește pe Sfânta Masă. De asemenea, a vorbit și despre lucrarea Sfântul Duh în viața noastră, îndrumând credincioșii să propovăduiască pretutindeni pe Hristos Cel Înviat, să aducem și noi ca femeile mironosițe mir, adică ofrande și fapte bune.
În cea de-a doua parte a serii, pr. Ioan Mircea Oală de la Parohia Șicula, în conformitate cu tematica anului omagial, a prezentat următoarele teme: „Creșterea copiilor în iubire de Dumnezeu” și „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul ca model pentru cei tineri”. Totodată, pr. Paroh Ștefăniță Muț a prezentat un referat cu tema „Problema crizei contemporane de identitate și orientare în rândul tinerilor. Soluții”, subliniind că revenirea la valorile tradiționale se poate face prin apropierea tinerilor de biserică, de frumosul specific ortodox al cântărilor, al jocului popular, al obiceiurilor pascale, al traiului într-o atmosferă de comunitate și comuniune cu Hristos. Au urmat discuții pe temele propuse, subliniindu-se faptul că preoții sunt cei care trebuie să realizeze apropierea de Hristos, că suntem chemați a înțelege marea misiune culturală, socială și națională pe care o avem și în rândul tinerilor de astăzi.
Pr. Ștefăniță Muț a mulțumit tuturor preoților, precum și credincioșilor care au fost prezenți la această activitate, întrunirea încheindu-se prin participarea la o agapă frățească oferită de parohia gazdă, la Centrul social misionar „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” al parohiei.