„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Cinstirea Sfintei Cuvioase Parascheva în Mitropolia Banatului
Duminică, 14 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Mănăstirea Dobreşti din judeţul Timiş, ctitoria Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va îmbrăca haine de sărbătoare, cinstindu-și ocrotitoarea spirituală. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Credincioșii vor avea posibilitatea să se închine la veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva.
Și credincioşii arădeni sunt aşteptaţi la hramul Schitului de maici „Cuvioasa Parascheva” din satul Bodrogul Vechi pentru a o sărbători pe ocrotitoarea spirituală a acestui aşezământ monahal. Sfânta Liturghie va fi săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Pelerinii vor avea posibilitatea să se închine la veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva. Veşmântul a acoperit pentru o vreme îndelungată moaştele Sfintei Parascheva la Iaşi şi este donație a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din vremea când era păstorită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, ca mitropolit. În Arhiepiscopia Aradului, 23 de biserici o au ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.
Și cele aproximativ 100 de maici de la Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin, așezământul monahal cu cele mai multe viețuitoare din Episcopia Caransebeșului, se vor bucura duhovnicește duminică, 14 octombrie, ziua hramului principal al mănăstirii. Din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, Sfânta Liturghie va fi oficiată de părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi. În fiecare an la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva foarte mulți credincioși vin să se roage împreună cu obștea monahală de la Nera deoarece maicile de aici prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar. Mănăstirea are şi o frumoasă bibliotecă, ateliere de pictură, de litografie, de croitorie şi de sculptură în lemn.