„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Colocviu bilateral franco-român la Timișoara
În perioada 8-10 iunie s-a desfășurat, la Timișoara, Colocviul Bilateral Franco-Român în Științele Informării și Comunicării, ajuns la cea de-a 21/22-a ediție, ale cărei lucrări s-au derulat la Universitatea de Vest din Timișoara și la sediul Centrului eparhial din Timișoara. La acest eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.
Colocviul bilateral franco-român cu tema „Politică și religie în contextul provocărilor comunicării digitale” este organizat de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT, de Universitatea „Sophia Antipolis” din Nisa, Universitatea „Paul Valéry” din Montpellier și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. Parteneri locali au fost Mitropolia Banatului și Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii, Academia Română - filiala Timișoara.
Manifestarea a debutat la Universitatea de Vest din Timișoara prin susținerea de referate pe tema aleasă, iar mai apoi participanții s-au deplasat la Centrul eparhial, unde a avut loc organizarea unei mese rotunde cu tema „Oportunități și provocări în comunicarea religioasă digitalizată”, al cărei moderator a fost Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan. Tema aleasă are conotații actuale, în contextul noilor provocări media în comunicarea politică și religioasă.
Alături de gazda evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, au mai luat parte la discuții Monseniorul Johann Dirschl, Vicarius Generalis, Episcopia Romano-Catolică de Timișoara, arhim. Casian Rușeț, consilier cultural, Episcopia Caransebeșului, Luciana Friedmann, președinta Comunității Evreiești Timișoara, membrii marcanți ai mediului academic bănățean, dar și studenți și masterazi ai Facultății de Teologie din Timișoara.
După încheierea mesei rotunde, participanții au efectuat o vizită documentară la Colecția de Artă Sacră a Muzeului Catedralei Mitropolitane din Timișoara și la Mănăstirea Săraca din eparhie, ghidul acestui pelerinaj fiind pr. Nicolae Morar, de la Catedra de Teologie din Timișoara.
Acest colocviu a reprezentat un model de comunicare așa cum funcționează la Universitatea de Vest din Timișoara, între Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării și Facultatea de Teologie, aspect subliniat de chiriarhul Banatului în cuvântul de încheiere a colocviului bilateral franco-român.