„În vremea aceea a intrat Iisus în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă, trăgea să moară. Și, auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să
Comemorare a eroilor şi a veteranilor la Timișoara
La Biserica Militară din Piața 700 și la Muzeul Național al Banatului (sediul din Piața Ioan de Huniade nr. 1) din Timişoara, memoria eroilor şi a veteranilor de război din Regimentul 6 Artilerie Grea „Tribunul Axente Sever” a fost comemorată de veteranii de război din Regimentul 6 Artilerie Grea şi de urmaşii lor printr-o slujbă de pomenire şi depunerea unei coroane de flori.
La evenimentul organizat de prof. Laurențiu Mioc, au participat preotul George Dimoiu, din cadrul Bisericii Militare din Piața 700, un grup de militari din Brigada 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război -Filiala „Eftimie Murgu”, dl general de brigadă în retragere Constantin Mărăcine, domnul veteran de război Constantin Călina şi urmaşi ai veteranilor de război din Regimentul 6 Artilerie Grea român.
Înfiinţat în 1923, Regimentul 6 Artilerie Grea român a participat la campania armatei române împotriva Uniunii Sovietice de la începutul acesteia (22 iunie 1941), sprijinind acţiunile de luptă ale trupelor române şi germane la trecerea Prutului (3 iulie 1941), trecerea Nistrului (17-19 iulie 1941) şi cucerirea Odessei (16 octombrie 1941), până la 23 august 1944.
Sub conducerea domnului veteran de război Constantin Călina veteranii de război din acest regiment au organizat între 1987- 2011, în fiecare an, o aniversare în memoria celor căzuţi pe câmpul de luptă, regimentul supravieţuind ofensivei sovietice declanşată la 20 august 1944 pe aliniamentul Iaşi-Chişinău. Aniversarea este cea mai longevivă manifestare a veteranilor de război din armata română.