„În vremea aceea, ucenicii au păstrat cuvântul lui Iisus, întrebându-se între ei: Ce înseamnă a învia din morți? Și L-au întrebat pe El, zicând: Pentru ce zic fariseii și cărturarii că trebuie să vină mai întâi Ilie? Iar Iisus le-a răspuns: Ilie, venind întâi, va așeza iarăși toate. Și cum este scris despre Fiul Omului, că va să pătimească multe și să fie defăimat? Dar vă zic vouă că Ilie a și venit, și i-au făcut toate câte au voit, precum s-a scris despre el. Și, venind la ucenici, a văzut mulțime mare împrejurul lor și pe cărturari sfădindu-se cu ei. Și, îndată, toată mulțimea, văzându-L, s-a spăimântat și, alergând, I se închina.”
Comuniune în rugăciune și sfințire de cruci în filia Slatina de Mureș
Biserica şi credincioşii din Slatina de Mureş, filie a Parohiei Baia, Protopopiatul Lipova, au îmbrăcat zilele acestea haină de sărbătoare. În a treia duminică din luna iulie, credincioșii din localitate, precum și din localitățile învecinate, la îndemnul preotului paroh Raul-Adrian Moț, s-au unit în duh de rugăciune, participând la Taina Sfântului Maslu, săvârșită de un sobor de preoți de pe Valea Mureșului. Cu această ocazie, părintele Călin Mădăluță de la Parohia Săvârșin a rostit un frumos cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a menționat legătura dintre pericopa duminicii, cea în care ne este prezentată vindecarea celor doi orbi și a unui mut din Capernaum și momentele de rugăciune și binecuvântare petrecute împreună în cadrul Tainei Sfântului Maslu. În acest sens, a fost subliniată puterea vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos, care nu este altceva decât un mod de exprimare a dragostei plină de compasiune a lui Hristos față de oameni.
Bucuria credincioșilor a fost și mai mare, pentru că în această duminică, imediat după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, s-au sfințit și noile cruci de pe turla și Altarul bisericii, care le vor înlocui pe cele vechi, deteriorate de furtuna din 17 septembrie 2017.
În încheierea momentelor binecuvântate ce s-au petrecut în această mică, dar inimoasă comunitate ortodoxă, preotul paroh a mulțumit colegilor preoți pentru participare, doamnei Emilia Maxinan pentru donația noilor cruci ale bisericii, precum și credincioșilor pentru tot sprijinul acordat în vederea reabilitării bisericii din localitate.
Satul Slatina de Mureş, aşezat pe şoseaua care leagă Valea Mureşului de Valea Crişului Alb, este o localitate plină de istorie şi frumuseţi naturale. Pe Dâmbul Bisericii a existat o biserică de lemn cu hramul „Înălţarea Domnului”, construită în anul 1815, care a dăinuit până în anul 1889, când a fost demolată, în locul ei ridicându-se actuala biserică de zid cu hramul celei vechi.