„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Concert prepascal la Teregova, Caransebeș
În a patra Duminică din Postul Mare, Episcopia Caransebeșului a organizat, la Teregova, un concert prepascal intitulat „La umbra Crucii Tale”, cu pricesne specifice perioadei. Concertul face parte din seria de manifestări culturale și spirituale pe care Episcopia Caransebeșului le organizează în comunitățile rurale, în cadrul „Anul omagial al satului românesc”.
Concertul „La umbra Crucii Tale” s-a desfășurat la Biserica parohială din Teregova, în prezența unui număr mare de credincioși, printre care s-au aflat și autorități locale. Pe soleea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Teregova au concertat Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș, Corul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” și Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, grup care, cu această ocazie, și-a lansat albumul intitulat „Buchet de pricesne” și în comunitatea rurală din Teregova.
„Pentru că Sfântul Sinod al Bisericii noastre a dedicat anul 2019 satului românesc, Episcopia Caransebeșului și-a îndreptat activitățile cultural-spirituale spre satul românesc, spre comunitățile rurale, care au nevoie de întărire duhovnicească, au nevoie de momente deosebite care să îi mobilizeze în activitatea și în viața lor cotidiană. Iată de ce concertul prepascal din acest an se desfășoară în comunitățile rurale, primul dintre concerte fiind organizat în Teregova, o comunitate rurală de frunte din Banatul Montan. CD-ul care a fost prezentat este de asemenea închinat satului, cuprinzând un buchet de pricesne interpretate de Grupul psaltic misionar «Ethos» al Episcopiei Caransebeșului. Avem nădejdea că astfel de activități aduc un plus de motivație duhovnicească în inimile credincioșilor noștri din mediul rural, credincioși care au nevoie de mai multă atenție și implicare”, a subliniat arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.
Parohul Simion Bica a subliniat, la rândul său, „importanța comuniunii credincioșilor în rugăciune, iar dacă aceasta este însoțită și de cântare, puterea cuvântului va fi atât de mare, încât și pietrele se înmoaie, și pietrele prind viață, lăudându-L pe Dumnezeu”. Parohul a mai precizat că acest eveniment a întărit spiritual credincioșii: „Acest concert a avut menirea de a aduce în comuniune toate comunitățile rurale de aici până la Caransebeș, dar și încurajare duhovnicească pe drumul pe care mergem în această perioadă a Postului Mare”.
Concertul a fost apreciat și de credincioșii prezenți în număr mare. „Vă mărturisesc că am simțit în timpul concertului cum îngeri au coborât din cer, prin glasurile celor care au cântat și care au încercat să ne ajute să plecăm de la Biserică cu sufletul mai ușor, mai curat, cu gânduri mai bune față de aproapele nostru. Vă suntem recunoscători și abia așteptăm să mai avem parte de astfel de momente deosebite”, a spus primarului comunei Teregova, Maria Damian.