„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Conferința „Hrană pentru minte, suflet și viață” la Reșița
Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din municipiul Reșița a găzduit vineri, 16 februarie 2018, conferința cu tema „Hrană pentru minte, suflet și viață”, susținută de dr. Lavinia Bratu din Timișoara - nutriționist, biolog, psiholog și formator în rețeaua națională „Școala Familiei”.
Evenimentul a reunit tineri din municipiu, dar și din alte localități ale județului, preoți, profesori, precum și cursanți ai programului „Școala Familiei” din orașele Reșița și Bocșa. În prelegerea sa, dr. Lavinia Bratu a subliniat, citând numeroase surse științifice, dar și din învățătura de credință ortodoxă, importanța unui stil de viață sănătos. Referirile domniei sale nu s-au limitat la alimentele care asigură `starea de bine” și sănătatea trupului, ci s-au îndreptat și către trăirile în plan afectiv, precum și la experiențele în plan duhovnicesc (rugăciunea, postul), care împreună asigură sănătatea minții, a sufletului și a vieții omului, în ansamblu.
În cea de-a doua parte a întâlnirii, a răspuns numeroaselor întrebări și nelămuriri ale celor prezenți.
La final, invitata serii și-a prezentat cele două volume ale sale: „Dietetica - o nouă filosofie de viață - Despre schimbare, simplitate și sănătate”, vol. I, și „Hrană pentru minte, suflet și viață”, vol. 2.
„Am venit la Reșița cu dorința de a dărui și plec bucuroasă pentru că am întâlnit oameni deschiși, ce-și doresc să fie mai buni în viața lor - iar bunătatea este o stare de a fi! -, ceea ce este o mare binecuvântare de la Dumnezeu. Mă simt acasă aici la Reșița și vă rog pe toți să luați toate cele de trebuință din această seară și să sădiți semințe de rod bun în viețile voastre și ale celor din jurul vostru”, a îndemnat dr. Lavinia Bratu la finalul întâlnirii.
Referindu-se la întâlnirea tinerilor atoriști cu invitata serii, Anita Radics, a mărturisit: „Dialogurile purtate cu doamna doctor Lavinia Bratu sunt mai interesante cu fiecare dată. Mereu aflăm lucruri noi, mereu răsar noi motivații și semne de întrebare care fac referire la cum să ne ducem noi stilul de viață, începând de la ceea ce gustăm, cum ne mișcăm, până la modul în care gândim și așezăm un lucru pe masă, pentru că asta înțelegem că înseamnă hrana pentru minte, suflet și viață - educarea a tot ceea ce ne alcătuiește, pentru a face ceva mai bun”.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și cu sprijinul Departamentului de tineret al eparhiei și al Protopopiatului Ortodox Reșița.