„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Conferința preoțească de primăvară în Protopopiatul Sebiș
Marţi, 23.05.2017, în biserica Parohiei Sebiș I, cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, a avut loc conferința preoțească de primăvară a preoților Protopopiatului Sebiș.
În deschiderea întrunirii, a fost săvârșită slujba de Te Deum, de către un sobor de preoți. În continuare, părintele protopop Alexandru Botea a adresat un cuvânt de bun venit delegatului chiriarhal în persoana părintelui Silviu-Nicolae Faur - consilier administrativ-bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.
În conformitate cu tematica anului omagial, pr. Valentin Herbei, de la Parohia Buhani, a susținut referatul principal cu titlul: „Apariția, evoluția și actualitatea icoanei. O perspectivă istorico-teologică”.
În cadrul referatului a fost realizată o incursiune în trecut, urmărindu-se evoluția icoanei, începând din epoca persecuțiilor până în prezent, de la simbolurile folosite de primii creștini până în actualitatea zilelor noastre în care icoana poate și trebuie să fie în centrul misiunii actuale a Bisericii, care are responsabilitatea de a propovădui imaginea omului îndumnezeit, „chip și asemănare” cu Dumnezeu, în contextul dependenței de imagine, dar o imagine a lumii și a omului desacralizat.
În continuare au fost atinse alte aspecte iconografice de către alți conferențiari care au vorbit despre: diferitele forme de reprezentare a icoanelor în decursul timpului și rolul pe care arta populară îl are, mai ales în mediul rural, în ceea ce privește păstrarea și transmiterea tradiției; pregătirea teologică, artistică și duhovnicească a pictorului şi teologia Sfântului Ioan Damaschinul cu privire la cinstirea sfintelor icoane.