„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Corul "Doina Banatului", misiune în Parohia Vinga
Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Corul „Doina Banatului” al Parohiei Timișoara-Iosefin a efectuat duminică, 12 iulie, o deplasare în localitatea Vinga din județul Arad, unde a dat răspunsurile liturgice în cadrul Sfintei Liturghii la biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
Corul parohiei timișorene Iosefin a dat curs invitației preotului paroh Răzvan Sas și a familiei Romescu din Vinga, judeţul Arad, de a participa în Duminica a 6-a după Rusalii la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și de a susține un concert de piese și imne liturgice. Formația corală a fost însoțită de pr. Dumitru Vana, slujitor la Catedrala Mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi”, care a adresat și un cuvânt de învățătură credincioșilor arădeni referitor la pericopa evanghelică duminicală.
După slujbă, părintele paroh Răzvan Sas a adus mulțumiri preoților slujitori, primarului Ioan Negrei, oficialităților locale și județene, pentru prezență și pentru sprijinul adus comunității ortodoxe din localitate. De asemenea, a mulțumit credincioșilor parohiei pentru jertfa de a fi de față la rugăciune, dar și membrilor Corului „Doina Banatului” pentru faptul că și-au găsit timp să vină la Vinga, cu scopul de a lăuda pe Dumnezeu prin glasurile lor, dar în același timp „să cânte și să încânte”. „De remarcat este faptul că între acest minunat cor și Parohia Ortodoxă Vinga există o legătură de suflet, iar această legătură a fost pusă de cel care a fost primul dirijor al Coralei «Doina Banatului», dar și ultimul protopop de Vinga, Alexandru Bocșianu. Răspunsurile liturgice date la Sfânta Liturghie de Corul Parohiei Timișoara-Iosefin, condus de profesorul Florin-Nicolae Șincari, au demonstrat încă o dată măiestria, clasa, rafinamentul, profesionalismul, dar și frumusețea armoniei cântului coral. Suntem onorați de asemenea oaspeți și le mulțumim pentru bunăvoința de a poposi în parohia noastră, cât și pentru bucuria adusă tuturor fiilor duhovnicești ai parohiei noastre”, a precizat pr. paroh Răzvan Sas.
A urmat apoi agapa creștină de la Căminul cultural din localitate, unde pe lângă bunătățile culinare, toți cei prezenți au avut parte de un program de dansuri, susținut de Ansamblul „Liliacul” din Vinga, coordonat de Ana și Tiberiu Lipoczi și care a prezentat în coregrafia domnului Gheorghe Mihoi trei suite de dansuri populare. Ca răspuns la minunatul program de dansuri populare, Corul „Doina Banatului” a cântat două prelucrări folclorice („Coasa” - Ion Vidu, „La fântână” - Augustin Bena) și prelucrarea patriotică „Hora Unirii”, pe versurile poetului Vasile Alecsandri. „Această întâlnire de suflet s-a dorit a fi și un act de recunoștință adusă preotului Alexandru Bocșianu, celui care în timp a dirijat prima dată Corul <Doina Banatului>, apoi a venit la Vinga, unde a înființat și dirijat corul parohial. Ne-a impresionat pregătirea acestei manifestări de suflet, dar mai ales gestul făcut de cei prezenți, când, în momentul în care corul a intonat Hora Unirii, s-au ridicat în picioare și au ascultat cu emoție aceste minunate versuri ale marelui poet român Vasile Alecsandri. Mulțumim pe această cale Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, pentru că a îngăduit să mergem în această misiune din Arhiepiscopia Aradului, gazdelor pentru invitație și ospitalitate, dar și părintelui vicar Ionel Popescu și Consiliului parohial de la Parohia Timișoara-Iosefin, pentru că ajută și sprijină corul cu tot ceea ce este nevoie spre folosul bunilor credincioși ortodocși", a declarat prof. Florin-Nicolae Șincari, dirijorul Corului „Doina Banatului”. La întoarcerea spre casă, membrii corului au poposit în localitatea Călacea din județul Timiș, unde au fost primiți de către preotul paroh Ioan Mura, în biserica parohială, unde au interpretat „Tatăl nostru” - Ioana Ghica și „Veniți să ne închinăm” - Nicolae Lungu. Ultimul punct al itinerarului duminical a fost la Băile Călacea, unde, preț de o oră, coriștii s-au bucurat de o plimbare în aer curat și de priveliștea minunată a zonei.