„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Donare de sânge la Mănăstirea Nera
Mai multe maici de la Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin au acceptat să doneze sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, o acțiune de donare de sânge s-a desfășurat zilele trecute la așezământul monahal unde viețuiesc aproximativ 100 de maici.
Campania inițiată de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii a cuprins mai multe acțiuni de donare de sânge, organizate la nivelul Eparhiei Caransebeșului la sfârșitul anului trecut, având în vedere lipsa de sânge de la Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița. Prima acțiune a început în municipiul Reșita în urma parteneriatului încheiat între Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița și Episcopia Caransebeșului, care a organizat un program adecvat pentru ca preoții împreună cu credincioșii să poată dona sânge zilnic.
În perioada care urmează, și preoții împreună cu credincioșii din Băile-Herculane vor avea posibilitatea să se alăture acestei campanii.
Conform cercetătorilor, s-a demonstrat că persoanele care donează sânge au o imunitate crescută faţă de populaţia generală. În acelaşi timp, riscul de paralizie şi accident vascular scade cu 30%. Mai mult, în urma donării de sânge rezistenţa organismului la şocuri hipovolemice creşte, acesta fiind obişnuit cu pierderea unei cantităţi de sânge şi refacerea lui. Astfel, în caz de accident, un donator va face faţă mai uşor stresului biologic provocat de o hemoragie. Timpul total alocat donării de sânge este de aproximativ 30 de minute, iar senzaţia de ameţeală şi leşin pentru donator este foarte rară.